Doorgaan naar hoofdcontent

Groep 8

Groep 8 van basisschool De Tweeklank is dit jaar op woensdag, donderdag en vrijdag gecombineerd met groep 7. Op maandag en dinsdag is er ruimte om de groep los te koppelen. Zij krijgen dan les van meester Theo.

Groep 8 gymt samen met geroep 7 op dinsdag- en donderdagmorgen in 't Veerhuis. Daar worden zij om 8.30 uur voor de ingang verwacht. Na de gym lopen zij onder begeleiding van een leerkracht terug naar school om de dag af te maken.

Groep 8 is een spannend jaar. Zo spelen de Cito-toets, het schoolkamp, de musical en de afscheidsavond ieder een grote rol. Uiteraard worden de kinderen in groep 8 hierop voorbereid door de leerkracht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rekenen met pepernoten

In de aanloop naar het Sinterklaasfeest heeft groep 8 gerekend met pepernoten. Drie zakken van 500 gram werden hiervoor aangerukt. De kinderen onderzochten de ingrediënten van de pepernoten. Wist je dat er in één zak pepernoten zo'n 330 pepernoten zouden moeten zitten? De kinderen hebben gecontroleerd of dit klopte, of dat Bolletje ons oplichtte. Gelukkig zaten er genoeg pepernoten in de zakken. Behalve het berekenen van koolhydraten, vetten en suikers in 1 kg pepernoten, 500 gram pepernoten en 25 kilo pepernoten, hebben de kinderen ook met breuken gerekend en zelf enkele sommen getekend aan de hand van breuken.

De klasselunch en handleiding maken

Spiegelas en breuken We zijn allemaal met blok 9 gestart. Groep 8 heeft allemaal spiegelassen en breuken vermenigvuldigd. En groep 7 heeft de breuken leren te optellen, aftrekken en gelijk te maken. Handleiding schrijven We hebben allemaal voor taal een handleiding geschreven over hoe je een waterraket moet maken en lanceren. We hebben ook een toets gehad over ruimte Gym Dinsdag zouden we eigenlijk fitness les krijgen maar dat ging niet door en toen hadden we slagbal met hindernissen gedaan en toch nog een beetje fitness. En donderdag hadden we geen gym. Bijzondere lunch? Deze week hadden we de klasselunch als enige van de school en de klasselunch houdt eigenlijk in dat ze mensen en kinderen gezonder willen laten eten . Het leukste van de week Het leukste van de week vond ik slagbal ook omdat we moesten ook opdrukken en rennen maar, vooral omdat het heel erg grappig was om van iedereen te zien.

Nationale Voorleesdagen en schaatsen bij Klein Scheveningen

Maandag was het een normale schooldag. Dinsdag was het een normale schooldag. Woensdag hadden we juf Marielle en was het begin van de nationale voorlees dagen en we gingen thee drinken. Donderdag was het een normale schooldag. Vrijdag gingen we schaatsen met groep 6,7 en 8 bij klein scheveningen.