Doorgaan naar hoofdcontent

Schoolreis groep 7

Groep 7 is op schoolreis geweest naar Duinrell. We waren in veel achtbanen geweest.              We begonnen met de aqua shute het is een soort water glijbaan met plankje. Toen in de Splash met open dak (we werden zeik nat). Daarna gingen we lekker uitwaaien in de kikkerachtbaan maar, we waren nog nat dus gingen we het in de dragonfly proberen met wel succes we waren zo goed als droog maar nog niet echt helemaal droog. Dus gingen we in de Falcon. En toen waren we echt droog. Maar na het volgende sommige toch niet we mochten kiezen. Dus sommige gingen in de dragonfly en sommige in de Falcon. Maar ook waren er een paar die waren net droog en gingen in de Splash dus konden we weer opnieuw beginnen en dat deden we ook. Toen hadden we het daar gezien dus gingen we naar de rodelbaan iedereen ging in de rij staan maar, Casper was te klein dus kon hij er niet in. Maar de anderen wel. Dat vond hij niet leuk dus hij mocht het volgende kiezen. De matjes glijbaan het heet officieel Niagara Superroetsj. Toen gingen we weer wat extremers  we mochten weer kiezen sommige kozen de dragonfly of de Splash of de Mad  Mill. Toen was het al laat.  We gingen nog naar de aqua shute en naar de botsauto's. En toen gingen we weer naar de bus en weer richting De Tweeklank.


gemaakt met hulp van tigo!

 
 
 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rekenen met pepernoten

In de aanloop naar het Sinterklaasfeest heeft groep 8 gerekend met pepernoten. Drie zakken van 500 gram werden hiervoor aangerukt. De kinderen onderzochten de ingrediënten van de pepernoten. Wist je dat er in één zak pepernoten zo'n 330 pepernoten zouden moeten zitten?
De kinderen hebben gecontroleerd of dit klopte, of dat Bolletje ons oplichtte. Gelukkig zaten er genoeg pepernoten in de zakken.
Behalve het berekenen van koolhydraten, vetten en suikers in 1 kg pepernoten, 500 gram pepernoten en 25 kilo pepernoten, hebben de kinderen ook met breuken gerekend en zelf enkele sommen getekend aan de hand van breuken.


Sneeuwwitje, Tennis en BomberBot

Het podium van Groep 3&4 en de Tennisles stonden centraal deze week, maar ook hebben we met Romeinse cijfers en de inhoud gerekend, en onze eerste les progameren met bomberbot!
Romeinse getallen & inhoud berekenenWoensdag heeft Groep 8 met Juf Marielle de Romeinse getallen ondekt, dat staat niet in cijfers zoal: 1-2-3-4-5-6-7-8-9, maar M-D-C-L-X-V-I, het was lastig, maar ook leuk! Groep 7 heeft de inhoud berekent met: dm³-cm³-km³ ,het was erg lastig

Tennis clinicOp dinsdag tijdens onze gym, kregen wij een Tennis clinic, het was erg leuk, sommige konden al erg goed slaan, maar iedereen kon het al goed, we moesten een wedstrijdje spelen, overslaan, mikken, pionnen omslaan en vangen. Podium en BomberBotGroep 3&4 hadden woensdag een podium, het ging over sneeuwwitje en de 14 dwergen, het was erg spannend voor de kinderen, maar wel leuk uitgevoerd. Groep 7&8 hebben de eerste les van BomberBot gehad, dat is een methode voor programmeren, Dit is de link naar de uitleg van BomberBo…

Groep 7 en 8 kijken op scholen

Groep 7 en 8 gingen samen naar het Cals IJsselstein. Met een paar auto's gingen ze naar het Cals IJsselstein. Ze gingen kijken naar welke middelbare school ze zouden willen gaan. Ze gingen daar 3 proeflessen doen : bij Aardrijkskunde gingen ze woorden opschrijven die te maken hadden met Aardrijkskunde.  Bij Nederlands gingen ze rebussen oplossen, codewoorden proberen te raden en een woord opschrijven die twee woorden kon den zijn. En ten slotte bij beeldende vorming gingen ze diepte maken met vetkrijt. Heel veel kinderen vonden het leuk op Cals IJsselstein. Er waren ook een paar bekenden op het Cals IJsselstein. Groep 8 gingen op de fiets naar het Cals Nieuwegein. Daar deden ze ook 3 proeflessen: Wiskunde en daar gingen ze kijken wat te maken met wiskunde had en ze gingen kijken met blokjes wat het gebouw zou zij door op het plaatje de voorkant te kunnen zien de zijkant en bovenkant, met Aardrijkskunde maakte ze een wolk met een potje met warm water en een lucifer die aan was en d…