Doorgaan naar hoofdcontent

MediaMasters 2015 groep 7-8

Mediamasters was de thema van deze week!
~
Groep 7 en 8 doen dit jaar mee aan Mediamasters 2015. Deze week is de week van de mediawijsheid. Mediamasters is heel leuk en ook een heel leerzaam spel. Je hebt de:
-Media quiz= Bij dit spel moet je 5000 punten halen om een joker te halen en dus moet je heel veel vragen goed beantwoorden.
-Ouder Kind quiz= Dit is een spel waarbij je je kennis met die van je ouders kan gaan vergelijken.
-De bibliotheek opdracht= Hier gaat het vooral om de hele wereld alle beroemde mensen zijn aanwezig en ze vragen 5 vragen en als je ze goed heb, heb je een joker verdient. + een joker.
-de video opdracht= Bij deze opdracht moet je een 5 shot film maken, dus een film in 5 stukjes en je moet zelf een thema kiezen dat met respect te maken heeft. Daar krijg je ook een joker voor.
- En de rest van de jokers kunnen wij verdienen op school, als wij vier goede antwoorden hebben verdienen we een joker voor in de finale. Er zijn veel verschillende jokers. Bijvoorbeeld  de X2 joker maar ook andere jokers. De finale is vrijdag 27 november en als wij misschien  winnen mogen we naar en museum en met de klas een dagje uit. Wij zijn nummer 1073 geworden van de 4300. Nog best goed! Wij zijn echt media wijs! #Mediawijs


Redacteur: Tom en Dima uit groep 8

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rekenen met pepernoten

In de aanloop naar het Sinterklaasfeest heeft groep 8 gerekend met pepernoten. Drie zakken van 500 gram werden hiervoor aangerukt. De kinderen onderzochten de ingrediënten van de pepernoten. Wist je dat er in één zak pepernoten zo'n 330 pepernoten zouden moeten zitten? De kinderen hebben gecontroleerd of dit klopte, of dat Bolletje ons oplichtte. Gelukkig zaten er genoeg pepernoten in de zakken. Behalve het berekenen van koolhydraten, vetten en suikers in 1 kg pepernoten, 500 gram pepernoten en 25 kilo pepernoten, hebben de kinderen ook met breuken gerekend en zelf enkele sommen getekend aan de hand van breuken.

tijds cabsule Quinten

Lieve kleinkinderen,   Ik ga iets vertellen over mijn dagelijks leven van toen maar ook anderen dingen.                        Opgroeien deed ik met me ouders,zusjes,oma,neefjes,nichtjes,ooms en tantes. Vroeger ging ik met de auto naar school dat was in groep 5 en 6 maar toen ik in groep 7 en 8 zat met de fiets. Bij ons in de klas hadden we bronnenboeken,werkschriften en laptops.                                                                 Geschiedenis was heel interessant want dat ging over de tweede wereldoorlog en we keken filmpjes op het  digibord. Bijvoorbeeld filmpjes van 13 in de oorlog. Een digibord is een bord dat door een laptop bestuurd wordt. Maar het belangrijkste was huiswerk maken maar dat vond ik ook leuk. En mijn idool was  voetballer Sebastian Haller hij maakte heel veel goals.                               Hij bracht FC Utrecht ver in de competitie en hij is topscorer van de eredivisie geweest. Ik vind vissen,fitness en voetballen leuk dus dat zijn

Bezoek Cals Nieuwegein en Cals IJsselstein

Deze week is groep 8 op maandag naar Cals Nieuwegein op de fiets geweest tot de eerste pauze. Dinsdag is groep 7 en 8 naar Cals Ijsselstein geweest. Doordat we dinsdag naar Cals Ijsselstein zijn geweest konden we helaas niet gymmen, maar we hebben wel gegymd bij Cals Ijsselstein. En de rest van d dagen is het gewoon normaal geweest, behalve vrijdag hadden we een leuke quiz gedaan voor woordenschat.