Doorgaan naar hoofdcontent

MediaMasters 2015 groep 7-8

Mediamasters was de thema van deze week!
~
Groep 7 en 8 doen dit jaar mee aan Mediamasters 2015. Deze week is de week van de mediawijsheid. Mediamasters is heel leuk en ook een heel leerzaam spel. Je hebt de:
-Media quiz= Bij dit spel moet je 5000 punten halen om een joker te halen en dus moet je heel veel vragen goed beantwoorden.
-Ouder Kind quiz= Dit is een spel waarbij je je kennis met die van je ouders kan gaan vergelijken.
-De bibliotheek opdracht= Hier gaat het vooral om de hele wereld alle beroemde mensen zijn aanwezig en ze vragen 5 vragen en als je ze goed heb, heb je een joker verdient. + een joker.
-de video opdracht= Bij deze opdracht moet je een 5 shot film maken, dus een film in 5 stukjes en je moet zelf een thema kiezen dat met respect te maken heeft. Daar krijg je ook een joker voor.
- En de rest van de jokers kunnen wij verdienen op school, als wij vier goede antwoorden hebben verdienen we een joker voor in de finale. Er zijn veel verschillende jokers. Bijvoorbeeld  de X2 joker maar ook andere jokers. De finale is vrijdag 27 november en als wij misschien  winnen mogen we naar en museum en met de klas een dagje uit. Wij zijn nummer 1073 geworden van de 4300. Nog best goed! Wij zijn echt media wijs! #Mediawijs






Redacteur: Tom en Dima uit groep 8

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rekenen met pepernoten

In de aanloop naar het Sinterklaasfeest heeft groep 8 gerekend met pepernoten. Drie zakken van 500 gram werden hiervoor aangerukt. De kinderen onderzochten de ingrediënten van de pepernoten. Wist je dat er in één zak pepernoten zo'n 330 pepernoten zouden moeten zitten? De kinderen hebben gecontroleerd of dit klopte, of dat Bolletje ons oplichtte. Gelukkig zaten er genoeg pepernoten in de zakken. Behalve het berekenen van koolhydraten, vetten en suikers in 1 kg pepernoten, 500 gram pepernoten en 25 kilo pepernoten, hebben de kinderen ook met breuken gerekend en zelf enkele sommen getekend aan de hand van breuken.

tijds cabsule Quinten

Lieve kleinkinderen,   Ik ga iets vertellen over mijn dagelijks leven van toen maar ook anderen dingen.                        Opgroeien deed ik met me ouders,zusjes,oma,neefjes,nichtjes,ooms en tantes. Vroeger ging ik met de auto naar school dat was in groep 5 en 6 maar toen ik in groep 7 en 8 zat met de fiets. Bij ons in de klas hadden we bronnenboeken,werkschriften en laptops.                                                                 Geschiedenis was heel interessant want dat ging over de tweede wereldoorlog en we keken filmpjes op het  digibord. Bijvoorbeeld filmpjes van 13 in de oorlog. Een digibord is een bord dat door een laptop bestuurd wordt. Maar het belangrijkste was huiswerk maken maar dat vond ik ook leuk. En mijn idool was  voetballer Sebastian Haller hij maakte heel veel goals.                               Hij bracht FC Utrecht ver in de competitie en hij is topscorer van de eredivisie geweest. Ik vind vissen,fitness en voetballen leuk dus dat zijn

Er is er één jarig! En op vakantie naar Okt!

Rente berekenen en het land van Okt, dat stond deze week centraal bij rekenen. Maar ook was de juf jarig, deden we korfbalachtige activeiten met gym en testten we stoelen. Land van okt en rente berekenen Op vrijdag heeft groep 8 bij rekenen geleerd hoe het rekenstelsel in het Land van Okt is. Dat was leuk, maar verwarrend. We zijn gewend tot 10 te tellen, maar in het land van Okt tel je maar tot 8 (maar 8 - en dat is okt - maar dat is wel weer 10.) Groep 7 maakte kennis met het berekenen van rente. Hoeveel rente krijg je op je spaarrekening? Dit was leuk, maar ook wel lastig en wennen. Ander onderwerp taal We zijn met een nieuw blok begonnen bij taal. Het blok televisie is afgesloten en de komende weken gaan we de ruimte in (want dat is het thema). Ter afsluiting van hun blok hebben Lucas en Jordi nog een filmpje gemaakt van de school. De rest van de klas maakte quizvragen voor Kahoot. Nieuw spel bij gym Dinsdag hebben wij een nieuw korfbalachtig spel gedaan bij de g