Doorgaan naar hoofdcontent

MediaMasters 2015 groep 7-8

Mediamasters was de thema van deze week!
~
Groep 7 en 8 doen dit jaar mee aan Mediamasters 2015. Deze week is de week van de mediawijsheid. Mediamasters is heel leuk en ook een heel leerzaam spel. Je hebt de:
-Media quiz= Bij dit spel moet je 5000 punten halen om een joker te halen en dus moet je heel veel vragen goed beantwoorden.
-Ouder Kind quiz= Dit is een spel waarbij je je kennis met die van je ouders kan gaan vergelijken.
-De bibliotheek opdracht= Hier gaat het vooral om de hele wereld alle beroemde mensen zijn aanwezig en ze vragen 5 vragen en als je ze goed heb, heb je een joker verdient. + een joker.
-de video opdracht= Bij deze opdracht moet je een 5 shot film maken, dus een film in 5 stukjes en je moet zelf een thema kiezen dat met respect te maken heeft. Daar krijg je ook een joker voor.
- En de rest van de jokers kunnen wij verdienen op school, als wij vier goede antwoorden hebben verdienen we een joker voor in de finale. Er zijn veel verschillende jokers. Bijvoorbeeld  de X2 joker maar ook andere jokers. De finale is vrijdag 27 november en als wij misschien  winnen mogen we naar en museum en met de klas een dagje uit. Wij zijn nummer 1073 geworden van de 4300. Nog best goed! Wij zijn echt media wijs! #Mediawijs


Redacteur: Tom en Dima uit groep 8

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rekenen met pepernoten

In de aanloop naar het Sinterklaasfeest heeft groep 8 gerekend met pepernoten. Drie zakken van 500 gram werden hiervoor aangerukt. De kinderen onderzochten de ingrediënten van de pepernoten. Wist je dat er in één zak pepernoten zo'n 330 pepernoten zouden moeten zitten?
De kinderen hebben gecontroleerd of dit klopte, of dat Bolletje ons oplichtte. Gelukkig zaten er genoeg pepernoten in de zakken.
Behalve het berekenen van koolhydraten, vetten en suikers in 1 kg pepernoten, 500 gram pepernoten en 25 kilo pepernoten, hebben de kinderen ook met breuken gerekend en zelf enkele sommen getekend aan de hand van breuken.


Sneeuwwitje, Tennis en BomberBot

Het podium van Groep 3&4 en de Tennisles stonden centraal deze week, maar ook hebben we met Romeinse cijfers en de inhoud gerekend, en onze eerste les progameren met bomberbot!
Romeinse getallen & inhoud berekenenWoensdag heeft Groep 8 met Juf Marielle de Romeinse getallen ondekt, dat staat niet in cijfers zoal: 1-2-3-4-5-6-7-8-9, maar M-D-C-L-X-V-I, het was lastig, maar ook leuk! Groep 7 heeft de inhoud berekent met: dm³-cm³-km³ ,het was erg lastig

Tennis clinicOp dinsdag tijdens onze gym, kregen wij een Tennis clinic, het was erg leuk, sommige konden al erg goed slaan, maar iedereen kon het al goed, we moesten een wedstrijdje spelen, overslaan, mikken, pionnen omslaan en vangen. Podium en BomberBotGroep 3&4 hadden woensdag een podium, het ging over sneeuwwitje en de 14 dwergen, het was erg spannend voor de kinderen, maar wel leuk uitgevoerd. Groep 7&8 hebben de eerste les van BomberBot gehad, dat is een methode voor programmeren, Dit is de link naar de uitleg van BomberBo…

Groep 7 en 8 kijken op scholen

Groep 7 en 8 gingen samen naar het Cals IJsselstein. Met een paar auto's gingen ze naar het Cals IJsselstein. Ze gingen kijken naar welke middelbare school ze zouden willen gaan. Ze gingen daar 3 proeflessen doen : bij Aardrijkskunde gingen ze woorden opschrijven die te maken hadden met Aardrijkskunde.  Bij Nederlands gingen ze rebussen oplossen, codewoorden proberen te raden en een woord opschrijven die twee woorden kon den zijn. En ten slotte bij beeldende vorming gingen ze diepte maken met vetkrijt. Heel veel kinderen vonden het leuk op Cals IJsselstein. Er waren ook een paar bekenden op het Cals IJsselstein. Groep 8 gingen op de fiets naar het Cals Nieuwegein. Daar deden ze ook 3 proeflessen: Wiskunde en daar gingen ze kijken wat te maken met wiskunde had en ze gingen kijken met blokjes wat het gebouw zou zij door op het plaatje de voorkant te kunnen zien de zijkant en bovenkant, met Aardrijkskunde maakte ze een wolk met een potje met warm water en een lucifer die aan was en d…