Doorgaan naar hoofdcontent

Het nieuws van deze week.

Deze week gaan we vertellen:
Op maandag hebben we school, om 8:30 begint de school en als eerst gaan we rekenen.
Na rekenen gaan we aan Taal, na Taal hebben we pauze. Na de pauze gaan we aan de weektaak en dan aan studievaardigheden. Dan hebben we grote pauze en na de grote pauze gaan we aan spelling , dan lezen en dan aan Biologie. Dinsdag hetzelfde alleen dan eerst voor reken Gym we hadden ook Bureau Halt dat betekent dat kinderen tussen de 12 en 18 jaar naar bureau halt gaan als ze iets erg hebben gedaan bijv. een bushokje kapot maken. We hebben ook proefjes met de zaklamp gedaan, door een disco gemaakt met Biologie. Woensdag hebben we Tot 12:30. Donderdag eerst Gym voor groep 8 daarna voor 6 en 7. Vrijdag hebben we Hetzelfde als Maandag gedaan en We maakten lol door bepaalde kinderen uit de klas iets stiekem weg te pakken of grappen uit te halen bij de juf/meester.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Rekenen met pepernoten

In de aanloop naar het Sinterklaasfeest heeft groep 8 gerekend met pepernoten. Drie zakken van 500 gram werden hiervoor aangerukt. De kinderen onderzochten de ingrediënten van de pepernoten. Wist je dat er in één zak pepernoten zo'n 330 pepernoten zouden moeten zitten?
De kinderen hebben gecontroleerd of dit klopte, of dat Bolletje ons oplichtte. Gelukkig zaten er genoeg pepernoten in de zakken.
Behalve het berekenen van koolhydraten, vetten en suikers in 1 kg pepernoten, 500 gram pepernoten en 25 kilo pepernoten, hebben de kinderen ook met breuken gerekend en zelf enkele sommen getekend aan de hand van breuken.


Nieuwe redactie Dima en Jordi

Wij zijn Dima en Jordi en wij gaan de volgende weken vertellen over wat er op onze school gebeurt.
Ik ben Dima Hidding en ik zit in groep acht, ik ben 12 jaar en hou van voetballen!
Ik ben Jordi Jansen en ik zit in groep 7, ik ben 10 jaar en hou van voetballen!

De klasselunch en handleiding maken

Spiegelas en breuken We zijn allemaal met blok 9 gestart. Groep 8 heeft allemaal spiegelassen en breuken vermenigvuldigd. En groep 7 heeft de breuken leren te optellen, aftrekken en gelijk te maken.
Handleiding schrijven We hebben allemaal voor taal een handleiding geschreven over hoe je een waterraket moet maken en lanceren. We hebben ook een toets gehad over ruimte
Gym Dinsdag zouden we eigenlijk fitness les krijgen maar dat ging niet door en toen hadden we slagbal met hindernissen gedaan en toch nog een beetje fitness. En donderdag hadden we geen gym.
Bijzondere lunch? Deze week hadden we de klasselunch als enige van de school en de klasselunch houdt eigenlijk in dat ze mensen en kinderen gezonder willen laten eten. Het leukste van de week Het leukste van de week vond ik slagbal ook omdat we moesten ook opdrukken en rennen maar, vooral omdat het heel erg grappig was om van iedereen te zien.