Doorgaan naar hoofdcontent

Het nieuws van deze week.

Deze week gaan we vertellen:
Op maandag hebben we school, om 8:30 begint de school en als eerst gaan we rekenen.
Na rekenen gaan we aan Taal, na Taal hebben we pauze. Na de pauze gaan we aan de weektaak en dan aan studievaardigheden. Dan hebben we grote pauze en na de grote pauze gaan we aan spelling , dan lezen en dan aan Biologie. Dinsdag hetzelfde alleen dan eerst voor reken Gym we hadden ook Bureau Halt dat betekent dat kinderen tussen de 12 en 18 jaar naar bureau halt gaan als ze iets erg hebben gedaan bijv. een bushokje kapot maken. We hebben ook proefjes met de zaklamp gedaan, door een disco gemaakt met Biologie. Woensdag hebben we Tot 12:30. Donderdag eerst Gym voor groep 8 daarna voor 6 en 7. Vrijdag hebben we Hetzelfde als Maandag gedaan en We maakten lol door bepaalde kinderen uit de klas iets stiekem weg te pakken of grappen uit te halen bij de juf/meester.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Nieuwjaar 2015

Het is nieuwjaar. We hebben alles weer opgepakt van het werk. We hebben ook knutsels gemaakt. Het waren bij elke groep iets met een sneeuwpop. In groep 7 een sneeuwpop met sjaal in een lijst bij elkaar. en in groep 8 een 3D olaf van frozen (olaf is de sneeuwpop).olaf was moeilijk om te maken  het plakken niet maar het vouwen wel. Olaf, de sneeuwpop uit de film Frozen.   De winter begint pas echt met deze sneeuwpoppen.

Mike wint Sluizenloop 2014

Van de kinderen op basisschool De Tweeklank die deelnamen aan de Sluizenloop 2014 in Vreeswijk, bracht Mike uit groep 8 het er het beste vanaf. Hij werd namelijk eerste. Op de foto is te zien hoe Mike, na 2,9 km, uitgeput de finish bereikt. We zijn natuurlijk erg trots op hem. "Ik wist eerst niet dat ik gewonnen had," verklaart Mike achteraf. "Maar toen ik hoorde dat ik de eerste van de Tweeklank was, was ik superblij." Op de vraag of hij nog tips heeft voor andere kandidaten die volgend jaar in de prijzen willen zijn, geeft hij het volgende antwoord: "Gewoon goed trainen, grote passen nemen tijdens het lopen en in het begin niet te snel."

De klasselunch en handleiding maken

Spiegelas en breuken We zijn allemaal met blok 9 gestart. Groep 8 heeft allemaal spiegelassen en breuken vermenigvuldigd. En groep 7 heeft de breuken leren te optellen, aftrekken en gelijk te maken. Handleiding schrijven We hebben allemaal voor taal een handleiding geschreven over hoe je een waterraket moet maken en lanceren. We hebben ook een toets gehad over ruimte Gym Dinsdag zouden we eigenlijk fitness les krijgen maar dat ging niet door en toen hadden we slagbal met hindernissen gedaan en toch nog een beetje fitness. En donderdag hadden we geen gym. Bijzondere lunch? Deze week hadden we de klasselunch als enige van de school en de klasselunch houdt eigenlijk in dat ze mensen en kinderen gezonder willen laten eten . Het leukste van de week Het leukste van de week vond ik slagbal ook omdat we moesten ook opdrukken en rennen maar, vooral omdat het heel erg grappig was om van iedereen te zien.